HÖSTEN del 2: EVENEMANG- Junior Disco och Kick-off gala

Redan på sommaren när jag första gången bollade idéer med Johanna sa jag att jag vill ordna en ordentlig Kick-off; först för barnen, för tindrande barnaögon är drivkraften. Efter det sen en gala för vuxna.

För barnen ville vi ha disco, på ett neutralt ställe för att få med både svenska och finska och från alla skolor. Discot ville vi ordna tillsammans med Ligalaget JARO, för vi vet att de är idoler för många barn. Vi började planera tillsamman med David Carlsson och den 1.10 ordnade vi ett superkul disco vid Jugendsalen. Många av Jarograbbarna på plats och Viktor Enbacka och målvakten Emil Öhberg hade vi som DJs. Oj, oj vilka dansgåvor en del av spelarna har J, och barnen var svettiga. Tror detta party, var vi bjöd på korv, chips, kex och dricka och var YOLO låten spelades en hel del, var lika skoj för de dryga 160 små barnen som för oss stora. DAVID gjorde ett toppenjobb och fick med barnen till 100%. Sällan man ser alla barn dansa!! Nu när jag för mina egna till skolan får jag många gånger frågan; kan vi inte ordna igen J?? Kanske till hösten igen…Här är discots egen SELFIE.

Juniordisco-bild-ny

KICK-OFF Gala

När jag första gången pratade om denna GALA slog jag lite över tror jag…jag ville ju ha stort och glam! Som tur har man att göra med proffs; för de sa snällt att nu Nina pratar du om stora festbudjeter och 1,5 års planering. OK, vi sänkte ribban lite och fick med festfixar DENNIS som hjälp, vilket gjorde det möjligt för oss att få till en helt magisk galakväll i alla fall. Utan den talkoanda som fanns hade vi aldrig fixat detta. Geir Rönning var självklar som artist eftersom han varit med längs resan och även dedikerat den fina låten Längtan åt Project LIV. Första gången han framförde låten live var i början av kvällen. Övriga härliga artister vi kunde njuta av var bl.a. Maria och Tomas Höglund, Malin Kojola och Dennis Rönngård med band.

Du&Vi_141025-1_0963

 Maten skulle vara något annorlunda. Vi ville ha en stor tapas buffé + en efterrätts buffé, bestående av produkter från lokala aktörer. Själva plockandet av maten ville vi ha som en upplevelse i sig, var man kunde från små lappar läsa vem som hade stått för vad. Tomas Suominen samlade ihop ett dream team av kockar (Frank och Kenny Sundqvist). Ett Stort Tack till dessa för maten var fantastisk! Dessutom hade vi även lokaltillverkad Sushi som Anki gjort åt oss och många andra lyckade bidrag.

Du&Vi_141025-1_0364

Jonas ”Jontti” Granbacka var självklar önskad konferencier och tur att han kunde komma trots fullspäckat schema. Festlokalen var dekorerad i gult, svart och vitt. Kvällen kan beskrivas som varm och hjärtlig!

Du&Vi_141025-1_0053 Du&Vi_141025-1_0737

Vi hade satt ut små lappar på varje bord var man kunde skriva om hur man kunde bidra med en hjälpande hand eller ifall man hade idéer om hur någon borde blir hjälpt. Vi fick många goda ideér. Redan nu har vi kunnat fullfölja några av dem, vilket känns bra!

Du&Vi_141025-1_0650

Vi hade också en auktion. Johanna Högväg och Sofie Björkgren-Näse hade båda gjort specialaffischer för ändamålet, Benny West bidrog med två fina naturfotografier, Tanja Aumanen med tre grafik arbeten. Alla fick lyckliga ägare. Jaro hade plockat ihop en drömkorg för unga pojkar inkluderande Helmke paita, Boll, Jaro Halsduk, Jacka. Gesten kring Jaro korgen var alldeles speciell och ”JP86” tog nog en annan till tårar den kvällen.

Kvällen avslutades med en super musikshow och dans.  Vi är många som kändes oss varma om hjärtat efter den fina kvällen och vi tycker att detta gör vi till tradition! /Nina &Johanna

Du&Vi_141025-1_0867

Ifall ni vill uppleva minnen eller annars få en glimt av gala kvällen så hittar ni mera bilder på vår Facebook sida (tagna av vår egen mingelfotograf Karolina på Du&Vi).