Med önskan om ett GOTT år 2015 – tankar om Drömdagar

Sitter här årets första dag och känner en iver att få ta itu med allt på allvar igen.  Det hände så mycket under Project LIVs fyra första månader och vi fick en helt otrolig start. Vill tacka för allt det stöd vi fått hittills och ser framemot att delge er konkreta resultat så småningom. Har ett mysigt litet kontor här hemma och på väggen finns verksamhetsplanen för 2015, vilken innehåller många spännande aktiviteter från nya samarbeten, viktiga deadlines till intressanta föreläsningsplatser. Sen har jag en tavla/ett kollage jag ska få börja fylla; DRÖM-kollaget. Detta har vi ju verkligen sett framemot; att kunna samla bilder från de tillfällen när vi kunnat glädja någon liten patient, syskonen eller kanske hela familjen.

Vi hade som målsättning att komma igång med DRÖM/överraskningsdagarna nu år 2015. Jag har redan nu åkt omkring till en del av sjukhusen som tar hand om våra små och berättat om vårt mål med Drömdagarna. Sjukhusen, vänner eller bekanta till någon liten långtidssjuk skall kunna nominera eller tipsa om hur vi kunde pigga upp någon som kanske behöver det lilla extra, någon som kanske ser lite mer ljus i tillvaron ifall den blir extra sedd. Sjukhusen ser vi som speciellt viktiga i denna roll. P.g.a. tystnadsplikten kan det hända att Project LIV inte ens får veta vem patienten i fråga är, men det är inte så viktigt bara vi vet att vi att vi kan framkalla lite försvunna leenden.

Alla som känner mig och Johanna vet att vi är väldigt ivriga båda två; så vi tjuvstartade lite med överraskningarna i december. Vi hann med fyra stycken. Extraviktigt kändes det att ordna överraskningen för en 5-åring på hans födelsedag. Patienten är infektionskänslig (p.g.a. cellgiftsbehandling) och butiker där det är rea är definitivt ingen rekommenderad plats. Efter diskussion med en leksaksaffär i Kokkola så öppnade dom butiken 45 minuter före öppning, bara för denna patient, så att han i lugn och ro kunde välja ut någon present utan att ständigt kolla över axeln om någon nyser eller hostar.

V__630D(1)20141229131018

En annan överraskning blev för en lite större patient som länge hade drömt om en snowboard. Kanske Project LIV får åka i backen ännu vinter? Det har vi lovat ifall patienten vill 🙂

InstagramCapture_b0cd77d0-e052-4d7f-8890-d67f159ee1ea

Drömdagarana eller överraskningarna kan röra sig om egentligen vad som helst, från stort till smått. En lite extra stor påse med godsaker från ett café blev en annan sorts ljusglimt åt en familj nu under julhelgen.

Så ifall du känner någon som kanske kan behöva det lilla extra. Ta kontakt! / Nina