Mellanrapport en helt vanlig fredag

Tänkte ta en kort jobbdag idag, för haft en del kvällsuppdrag i form av föreläsningar under årets första två arbetsveckor.  Vad annat då? Första vardagen på året hade vi kick-off möte med Wasa teater. Vi har ett spännande och motiverande samarbete på gång, stay tuned, mera info inom kort.

V__9045(1)20150116113701

Kolla in hur snygga Project LIV väskor vi fått. Tack Greta! Så nu när ni ser nån i gul pipo och denna på axeln är det nog nån av oss som är i farten :).

-På torsdag förra veckan ringde finska YLE och ville göra ett inslag i TV Nyheterna och i Radio. TV teamet kom lite överraskande och knackade på dörren redan 07.15 på fredag morgon och jag hade pyjamas på ännu, så det blev lite bråttom. De följde sedan med hela förmiddagen från morgonkaoset med tre barn som ska iväg till dagis/skola till att följa med hur en Project LIV förmiddag kan se ut. Vi besökte även Malmska. Inslaget kom ut på kvällen och var i sig helt bra, men några ”niin ku” utryck kunde väl undertecknad ha lämnat bort. Inte alltid så lätt att utrycka sig på ett annat språk, speciellt inte så tidigt på morgonen. Uppskattar verkligen att projektet väckt intresse även på finskt håll. Poängterar här och nu att även om ett av våra viktiga fokusområden är att bevaka att service och info fås på eget modersmål så har vi inom de övriga områdena absolut ingen skillnad på språk eller ursprung. Alla har rätt till drömdagar och vi jobbar för att återse leendet hos alla patienter och familjer.

WP_20150109_00420150109130112

TV teamet som även följde med till Malmska

I början av veckan gjorde jag en liten turné norröver och hade bra möte på barnavdelningen i Kokkola. Ser framemot vårt samarbete. Hoppas verkligen att det lite större glädjespridande projekt som kom på tal kan bli verklighet och vi kan engagera en hel del av våra ”hjälpande händer” vi har i vårt nätverk.

Igår hade vi vårt första möte om en drömdag som kommer att slutföras i februari. Vi ska renovera en liten WC åt en familj, även här kan vi engagera flera i vårt nätverk och hoppas kunna utöka det på vägen.  Spännande saker! Mer detaljerad rapport om det projektet kommer, kan knappast vänta!

Med önskan om en trevlig helg! / NINA