Så tyst på bloggen, men mycket på gång…

Hej och hå vad veckorna går…även om vi varit lite tysta på bloggfronten är vi hårt på gång. Under de senaste två veckorna har distriktet varit från Helsingfors i söder till Kokkola (har svårt att börja använda Karleby, så hoppas alla kan acceptera Kokkola) i norr.

I Helsingfors fick jag igen besöka det fina gänget på Blodtjänst, alltid så trevligt att vara där. Denna gång fick jag även träffa en annan ”barncancermamma” hos dem…vi kunde ha pratat i evigheter och idéerna flödade när vi kom igång. Senare samma dag besökte vi Veikkausliiga tillsammans med Stamcellsregister-teamet; så få se vad intressant detta för med sig.

I Kokkola hade vi planering av Internationella Barncancerdagen (15.2). Denna dag kommer att uppmärksammas veckoslutet 14-15.2 på olika håll i landet. Berättar lite mera om händelserna i Österbotten och i Helsingfors inom kort. Ett gäng sjukskötarstuderande har på eget initiativ tagit kontakt och vill hjälpa till och stöda och göra något i Kokkola; så fint!

InstagramCapture_0b2375d1-8592-46a9-8f73-750cec1dbe1d

Träff med ett gäng sjukskötarstuderanden i Kokkola

Armbandstalkot var huvudhändelsen i Jakobstad. Blev en trevlig tillställning med ca 100 små och stora på plats. Vi hade gjort olika produktionslinjer och stationer (ingenjören i mig älskar ju detta) och produktionen löpte så smidigt, verkligen LEAN :). 564 st armband gjorde vi under kvällen. Barnen hade sin egen linje och de fick göra gummibandsarmband enligt olika metoder. Mina barn T&T var instruktörer här. Peter Svanström underhöll med fin musik. Tror dessa takter bidrog till att allt gick så smidigt. Lotteri och kaffepaus hörde också kvällen till. TACK alla ni som deltog! Man blir stolt!

ambandstalko1

Barnens hörna på armbandstalkot, ordning & reda 🙂

WP_20150122_008

Produktionen…

WP_20150122_006

Peter höll takten…

I Vasa är det teatern som gäller. Project LIV sitter med i en referensgrupp för pjäsen ”Den där Fjärde”. Pjäsen är en monolog därr en pappa till en cancersjuk son berättar om känslor och tankar. En pjäs som ger perspektiv. Pjäsen har premiär den 19.2. Mera information angående den inom kort.

Sen har vi ju hunnit med lite föreläsningar också. Gillar faktiskt detta att träffa olika människor, både nya bekantskaper och bekanta från förr. Under dessa veckor har jag träffat studerande, hälsovårdare, Soroptimist damer, Rotary herrar och Hjärtföreningsaktiva. Deltog också själv i en föreläsning förra lördagen, med Mia Thörnblom, en riktigt ärtig dam som har det här med själkänsla under kontroll.

Ni har väl inte missat de nyaste avsnitten i vår podcast LIVET! ett med Laila Norrlund och ett med Pia Rosengård-Andersson. Ta er gärna tid att lyssna, mycket givande.

WP_20150119_00320150119125542

Ny fin broschyr fick vi också, design Studio Magnus Lindström

Drömdagarna planeras för fullt i kulisserna och nästa vecka ska vi få förverkliga en dag.  /Nina