Barnens drömmar oftast ganska enkla…

Sofie är 10 år och förra veckan fick hon äntligen åka på en mycket efterlängtad skidresa.

Sofie har en sjukdom som heter Aplastisk anemi, vilket innebär att man inte producerar vita och röda blodceller. Hon var sjuk i dryga 6 år innan hon kunde genomgå en stamcellstransplantation och på så sätt bli frisk. Förra vintern kunde hon varken åka slalom, skrinna eller liknande p.g.a. den stora risken att något skulle hända när hon inte alls hade några egna trombocyter.

När Sofie blev nominerad till Project LIVs Drömdag frågade vi ifall hon ville hitta på något extra i Ruka och i så fall vad. Hennes spontana svar var att hon vill åka så mycket hon orkar, inget annat. Så så fick det bli. Vi bidrog med liftkort och lite Bistro köpkort, för äta bör man ju emellan. Det är spännande hur barn ofta ser lyckan i det enkla. Ibland är det kanske vi vuxna som gör det så märkvärdigt…

Fick meddelande om att familjen haft en underbar vecka, med mycket sol och åkning!! Det gläder oss! / Nina

Sofie i backen

Här är en glad Sofie som övade mycket på snowboard under resan och hon lär ha blivit riktigt duktig på det