Nathalies drömdag

Nathalie är 10 år och hon älskar att baka! Vasa centralsjukhus nominerade Nathalie och hon visste precis vad hon ville göra på sin drömdag. Att träffa en konditor och baka en prinsesstårta med rosendekorationer var helt klart den dröm som skulle uppfyllas. Hemma bakar Nathalie nämligen väldigt mycket, så mycket så att frysen lär vara fylld. Sagt och gjort. Detta ville vi på Project LIV förverkliga för henne. Den 18.3 hade Nathalie träff med bagaren och konditorn Eva Marttila och ägaren Maria Vestergård på Aroma i Kvevlax.

Eva hade gjort ett sockerkaksbotten klart för dagen och blandat krämerna och grädden, men resten skapade Nathalie tillsammans med Eva. Nathalie fuktade tårtbottnarna och lade med Evas hjälp på sylt och grädde.

image

image

image

image

Sedan var det tid för marsipanen. Eva kavlade marsipanen med en kavelmaskin och sedan fick Nathalie trycka på en silikonmatta som gjorde fina mönster. Det märktes att Nathalie hade lagt på marsipan och skurit bort överloppskanterna flera gånger förut.

image

Men att göra rosor och blad, det var nytt och hon fick många fina tips för hur hon kan göra rosor där hemma.

image

image

Tårtan blev som en vacker sommaräng då den blev klar.

image

Cupcakes är Nathalies favorit som hon ofta bakar där hemma. Därför fick hon som bonus också göra några special cupcakes och spritsa på italiensk maräng.

image

Nathalie hade väntat länge på den här dagen. Hon hade tom. en nedräkning på kylskåpet där hemma och dagen blev som hon önskade. Kul och spännande att se hur man gör på konditori. En dag att minnas.

Då Nathalie åkte hem fick hon ta med sig prinsesstårtan och alla cupcakes. Perfekt för att bjuda på kaffekalas där hemma. Och om någon vecka kommer det en överraskning från Aroma till Nathalie från på posten.

Tack Nathalie, Maria, Eva och Nathalies familj för en fantastisk dag!

/Johanna