Att alltid behöva säga- Nej vi kan inte för att…

Neutropeni är ett tillstånd där antalet neutrofila granulocyter i blodet är för lågt och man är följaktligen mera mottaglig för bakterie- och svampinfektioner.  Efter cytostatikabehandling kan man tillfälligt befinna sig i detta tillstånd. Men neutropeni kan även vara av mera cyklisk eller kronisk typ.  Att leva med denna typ av problem är inte så lätt. Man bör undvika att utsätta sig för risker, t.ex. folksamlingar, offentliga transportmedel etc.

Har man sjukdomen i familjen, inte bara hos ett barn utan kanske hos flera, blir det naturligt att undvika flera saker. Man kanske har chansat ibland, men då igen en gång lyckats dra på sig infektioner. Som mamma och pappa är det inte alltid lätt att behöva säga NEJ åt de friska syskonen. Att gång på gång förklara att ”vi kan inte fara på resa som alla andra för att…” eller ” vi kan inte göra det för att…”.

Project LIV fick ett mail om en familj som levt i denna situation en längre tid. Familjens barn drömde om en liten hund för att få något extra. Tillsammans med mamman i familjen planerade vi en stor överraskning åt barnen. Den perfekta nya familjemedlemmen hittades. En vacker torsdag kom familjen in till stan på ärenden.  Det blev inte bara att köpa mat denna gång utan vi stannade familjen (som planerat) på stan och överraskade barnen med ett plakat med foto på Abbe, den lilla lurviga hund som skulle flytta hem till dem.

Överraskningen

Överraskning…

I lördags flyttade Abbe hem till familjen och lär ha hittat sin plats i familjen direkt.

hundhämtning

Här hämtar vi Abbe…

abbebilen

I bilen på väg till ditt nya hem

abbesoversött

Mysstund

ABBEsplatsAbbes egen plats i hans nya hem 

Vi blev så glad av dessa fina bilder!! LYCKA är att kunna se tindrande barnaögon!

 / Nina