En drömresa till Vimmerbyn

Hej alla ni på Project Liv!

Tack för att ni ordnade denna roliga resa åt oss! När min 4 åriga lillasyster för en tid sen fick diagnosen Marfans Syndrom frågade jag av mamma varför vi måste ha så många sjukdomar i min familj. Jag har också en bror som har en okänd sjukdom, som gör att han är väldigt annorlunda och vill mest vara för sig själv. Han behöver också mycket tid och uppmärksamhet då han inte förstår så mycket fast han snart blir 12 år. För att resa eller hitta på ngt extra måste vi planera så att min bror får vara på avlastning vid Backebo, annars tar han så mycket tid av mamma o pappa så de hinner inte vara med oss lika mycket. Min lillasyster är nästan som vanligt bara att hon behöver äta hjärtmedcin varje dag och så har hon överrörliga leder i kroppen. Men hon använder stödskor så då går det bra.
Det kändes så roligt då jag fick veta att vi skulle fara till Sverige och Vimmerby, för mig betyder det mest att få resa eller göra något med familjen. Vi hade kul på färjan, mamma o jag var i parfymbutiken medan syskonen busade av sig i bollhavet. Det bästa med resan var ändå Vimmerby, där träffade vi Pippi, Kling o Klang, Emil, Ronja rövardotter och de andra av Astrids figurer. Mest gillade jag att ströva omkring i Mattisborgen och se på alla teatrar, Nils Karlsson pysslings hus var också jättehäftigt med alla förstorade möbler och råtthålet som man kunde krypa igenom.
På Oxgården hade vi en fräsch lägenhet som vi sov i då vi var 2 dagar vid Astrid Lindgrens Värld. Det behövdes för att hinna se allt, vi hade tur med vädret också.
Den här resan kommer jag att minnas länge.

Stort TACK från mig och hela familjen!
Ronja Gäddnäs

WP_000851

WP_000856

WP_000861

WP_000886

?????????????????????????????????????????????