Project liv vidgar vyerna…

-Under senare tid har vi på Project liv varit på en liten turné i landet. Vi har besökt Tammerfors, Uleåborg och Åbo. Syftet med resorna har varit att göra Project liv mera känt och inleda ett tätare samarbete med universitetssjukhusen inom dessa områden. Till Tammerfors och i Uleåborg har även elever från Kronoby fått följa med; elever som sytt mössor åt barncancerbarn och på så sätt velat hjälpa till.kronobyoulu1

Gänget från Kronoby lyssnar till rehabiliteringsskötare Jaana som berättar om avdelningen

I Åbo har vi haft ett samarbete med samhällspedagogstuderande från Novia, med Lotta, Paulina och Louise som dragare, vilka i sin tur involverat S:t Olofsskolan att sy mössor.

stolofsskolan

Elever från S:t Olofsskolan i Åbo

IMG_5301 (2)
Glada mössor blev resultatet

På detta sätt får vi fler involverade och mera idéer och mer konkret till stånd. Vid universitetssjukhusen har vi sedan berättat närmare om vår verksamhet och funderat kring vilka behov just de har. Nya syuppdrag kom från flera håll, så nu bör vi hitta mera sömnadshjälp.

Även ”Party packsen” har nu blivit lanserade i samband med dessa besök. Vad är Party packs?- Ibland kan man ha oturen att bli tvungen att fira sin födelsedag på sjukhus. Då kan det vara fint att kunna dekorera till ett kalas i patientrummet. Vårt Partypack ska delas ut åt dessa födelsedagsbarn och innehåller material för ett ordentligt kalas; glada fat och muggar, servetter, ballonger, serpentiner, vimplar (fixade av verkstaden vid musikcafé After Eight), kort, klistermärken och vår egen Project liv hund (designad och sydd av faster Greta).

partypack

Project liv ”party pack”

Sjukhusen i Jakobstad, Kokkola och Vasa har nu också prov på dessa. Vi ser med spänning framemot hur dessa tas emot av barnen!

Marias bok ”Att leva med långtidssjuka barn” har även tilldelats sjukhusen och likaledes väntar vi nu på nomineringar till drömdagar från dessa sjukhus; detta betyder att barnen och familjerna kan i princip komma från hela Finland.

I början av nästa år står Nyland på tur och då aktualiseras vårt större samarbete med Yrkeshögskolan Arcada. Spännande tider…

/Nina