En lekhörna som förgyller sjukhusvistelsen

Jouren är stället barnen oftast hamnar på först när de kommer till sjukhus. Ibland kan väntetiderna vara väldigt långa och då är det ju inte helt fel med en liten lekhörna som uppmuntrar. Det första mötet med sjukhuset kan också vara viktigt för hur barnet förhåller sig senare.

malmskaföre

Malmska Jourens lekhörna-FÖRE

En lekhörna som var ganska grå och som man ville förändra var jouren vid Malmska. Sagt och gjort. Project liv fick uppdraget och Magnus fick fria händer. En färgsprakande hörna fick liv på pappret. Efter lite finslipning var vi där. Finansieringen gjordes tillsammans plus att vi hade ett auktionsobjekt på galan vars intäkter och tavla tillföll lekhörnan. Denna ropades in för hela 580 euro. Lekhörnan färdigställdes i början av december.

Malmska in action   Nya lekhörnan in action

Och nedan lite detaljbilder…

018

014

015

 Dörren016

Även provtagningsrummets dörr i bortre ändan fick en liten uppiffning

Av viss anledning hamnade undertecknad in på sjukhus strax efteråt och den vistelsen gav även lite mera glädje åt mig. När jag rullade förbi hörnan i rullstol och såg flera barn leka där kändes det genast en aningen lättare :).

Ifall man har orsak ska man ju festa till. Måndagen den 21.12 hade vi officiell invigning av lekhörnan och Anna-Maja Henriksson klippte bandet. Många läkare och sköterskor dök upp och vi skålade i Pommac och hade lite småsnacks att avnjuta. En trevlig tillställning!

001

Några ord före öppningen… 008

Anna-Maja klippte bandet och lekhörnan var officiellt öppnad

Nu efteråt har vi även fått fin feedback. Bl.a. en pappa skrev att hans pojke aldrig gillat att åka in till sjukhuset, men nu fick de t.o.m. stanna och leka en liten stund efteråt. Kanske nästa gång är det lite enklare att få denna lilla att åka och visa upp sig till doktorn?!

/Nina