Tiias drömdag som slutarbete

Ett par närvårdarstuderande kontaktade oss då det fanns intresse att göra slutarbete inom området ”långtidssjuka barn”.  Vi diskuterade oss samman och konstaterade att en drömdagsplanering kunde vara ett passande slutarbete. Flickorna fick en budget att jobba med som en ram att hålla sig inom.  Nedan får ni höra de studerandes erfarenheter av uppgiften.

 ”Tiias dröm var att få en helg tillsammans med sina kompisar. Vi hade kontakt via mail och telefon där vi frågade om intressen, hinder, önskemål och drömmar. Utifrån det planerade vi drömhelgen. Drömhelgen var en överraskning fram tills vi överräckte inbjudan. Inuti inbjudan fanns alla papper som de behövde. (biljetter, information, kartor, förslag på aktuella evenemang under helgen och kontaktuppgifter)

IMG-20151203-WA0002
Drömdagsinbjudan
 Resan planerades från att de steg ombord på båten i Vasa, tills de steg av i Vasa igen. Bussen till och från hotellet var bokad.
Hotellpersonalen var informerade om drömdagen. De var tillmötesgående och lovade att ordna ‘’det lilla extra’’ (som var en bricka med ost, kex och läsk). De satte även in presentkort på hotellrummet. Vi hade ordnat presentkorten via Umeå C, presentkorten kunde användas till de flesta butikerna i Umeå.Med sig på resan fick flickorna två paket. Ett paket innehöll spa­ och skönhetsprodukter och det andra paketet var ett myspaket som bl.a. innehöll godis, chips och myssockor.
 
IMG-20151216-WA0005
Paketen klara för utdelning
Våra egna tankar om planeringen

Vi tycker att det har varit intressant att få jobba tillsammans med Project Liv. De gör ett fantastiskt jobb! Vi har fått erfara att det ligger en hel del jobb bakom drömdagarna.

Det har varit mycket planering med många samtal. Det har inte alltid gått som vi tänkt, så vi har fått ändra på planerna och hitta nya lösningar. Under projektets gång har vi lärt oss att vara flexibla och ta ansvar för de uppgifter vi får.”

Vi tackar för ett gott samarbete!
Malin Sundström, Isabel Hjulfors, Marie Sundqvist och Lina Sundström

 

Ps. Umeå-resenärerna Jasmine, Tia och Ellinor är glada för möjligheten att kunna åka iväg och tackar via ett brev Project Liv för resan! Project Liv tackar för vår del våra duktiga närvårdarstuderande för välutfört arbete :)!

IMG_0683