Bröderna Olle och Liam i Vuokatti

Vi blickar tillbaka på en drömdag i vintras. Såhär skriver mamma Jessica.

”Vilken otrolig tur vi har!

Som har människor runt om oss som bryr sig.

Lillebror Olle vara bara 7 veckor när han fick diagnosen hirschsprung och efter det legat på sjukhus otroligt mycke i både lillebror och storebror Liam´s ögon mätt.

Sommaren 2015 fick han en hjärninfarkt och första perioden på sjukhus blev 7 veckor och ett halvt år av fram och tillbaks och rehabilitering.

Storebror Liam har med andra ord blivit lite bort glömd och spenderat otaliga dagar och nätter med far och morföräldrar. Vilket vi har turen att ha i livet och som ställer upp ALLTID.

När Mirella ringde från Project Liv och de ville hjälpa till visste jag genast att det är Liam som behöver hjälpen.

Hösten 2013 var vi till Kuusamo och Angry Birds Activity Parken där och det har Liam pratat om sedan dess. Så jag föreslog det.

Men det blev mer än så. Det blev en helt underbar resa till Vuokatti.

När Mirella kom med drömdagsinbjudan visste Liam redan om resan. Han har stort behov av att veta vad som händer när och hur. Spännande ändå att någon kommer på besök och sedan att hon har med en så fin inbjudan med Angry birds och allt.

olleinbjudningskort

Drömdagsinbjudan

Väntan blev lång och vi räknade dagar. Spännande att gå och sova på onsdagskvällen när vi visste att när natten var slut skulle vår resa börja.

Vi packade att & alla i bilen också gav vi oss i väg.

Bilresan gick bra, båda pojkarna hade bra med tålamod.

När vi kom ända till Vuokatti sökte vi reda på hotellet och fick även där en överraskning av en korg med godsaker när vi kommer innanför dörren.

ONE PLUS 0316 313

Väl framme vid hotellet

När vi packat in ur bilen packade vi simmväskan och for på en simtur.

På fredagen när vi vaknade (tidigt)var det Angry Birds på agendan men angry birdsarna var morgontrötta så vi tog pulkan och gick ut en stund så tiden skulle gå snabbare.

ONE PLUS 0316 326

När vi kom till Angry Birds Parken fick vi info om dagen och varsitt armband och när de hade förevigat oss på foto var det att börja leka.

Pojkarna (och föräldrarna) hann nog med allt möjligt under dagen.

Vi körde trampbil, spelade fotboll, klättrade, rutschade, åkte linbana, hoppade på studsmattor, åkte sparkcykel och skatebord, spelade ishockey och baseball.

ONE PLUS 0316 357

Full fart vi Angry Birds parken, så lite suddig bild 🙂

Mellan allt detta fick vi god mat och hann tom dricka en snabb kaffe. Och så full fart igen.

T.o.m. mamma fick en egen liten överraskning, som var mer än uppskattad. TACK!!

sony 322

Vi var helt slut när parken stängde och vi for tillbaks till hotellet.

Till lördagen var slalom inplanerat. Liam är lite försiktig av sig och rädd för nya saker så han skulle nog inte upp i någon slalombacke och åka. Men vi gjorde oss klara och inväntade mormor och morfar som tagit sig tid att komma till Vuokatti för att kunna vara med Olle så länge vi åkte slalom med Liam.

sony 338sony 328

Så Olle tog med kälken till backen och picknick väskan och vi andra fick hela utrustningen utprovad och så fick vi ställa oss i liftkön.

Underbart väder och passligt med folk. Och för Liam gick det jätte bra. Han sa nog 17 gånger att han tar av sig skidorna och tänker inte åka mer. Men när han funderat en stund så skulle han upp igen.

Vi hade en jätte härlig dag i slalombacken. Olle mormor och morfar pulkade, rullade i snön och grillade korv åt oss alla.

sony 347

Familjen

På söndag åt vi frukost och packade allt och alla i bilen igen också började färden hemmåt igen.

Tusen tack till alla inblandade idenna drömdag. Något som verkligen uppskattades och som vi kommer att leva länge på att vi fick denna resa tillsammans och att det var så otroligt bra ordnat och mitt i prick evenemang för både Liam och Olle.”

Otroligt tacksam, mamma Jessica