En riktig bamsekram av Emil och Alfred!

Andra sommaren på raken som en drömdagsfamilj fick chansen att träffa Emil, Pippi och alla de andra figurerna i Astrid Lindgrens Värld.  I strålande vackert väder mötte de alla upp! Här kommer en hälsning från drömresan till Vimmerby.

Ett stort tack till Project Liv som möjliggjorde att vi kunde genomföra drömresan! Det var i slutet av april som Mirella från Project liv ringde och berättade att vår familj skulle få uppleva en drömresa. Helt otroligt, ofattbart!

20160724_151911

Vår familj består av barnen Benjamin 15, Joas 11, Alina 9, Vidar 6 och Elmer 1. (Lilla elmer följde inte med på resan, han fick bo hos sin faster under tiden.) Alina har diagnosen down syndrom och det var med tanke på henne som resan ordnades till Astrids Lindgrens värld i Vimmerby och till Kolmårdens djurpark med Bamses värld. Äventyret började lördagen den 23.7 då vi körde till Åbo för att därifrån ta nattbåten över till Stockholm.

På söndagmorgon åkte vi till Vimmerby. I Astrid Lindgrens värld träffade vi många bekanta bl.a. Emil och Ida, Pippi Långstrump och Karlsson på taket. Det var så roligt att se hur Alina levde sig in i berättelserna, hon kunde inte riktigt sitta stilla under alla föreställningar.

Sagorna som hon så ofta lyssnat till under alla år blev plötsligt så verkliga.
vimmerby 106
 Karlsson ville filura med Alina och gav henne en liten dusch.

-Men det är en världslig sak, hälsa din mamma det! Sa Karlsson. =)

vimmerby 102.storJPG

Hon fick också en bamsekram av Alfred och Emil och fick provligga i Pippis säng, med fötterna på huvudkudden förstås.

vimmerby 057
Vi tillbringade två dagar i Vimmerby där vi övernattade i den hemtrevliga ”Granstugan”. Tredje natten sov vi i Norrköping på det fina Strandhotellet.
 Därefter bar det av till Kolmården där vi såg skojiga apor, vackra delfiner, präktiga lejon, stora elefanter och långhalsade giraffer, ja det fanns mycket att se!

vimmerby 255

Vid Kolmården fanns också Bamses värld. Där var det roligt att susa fram i godiståget och gunga runt i Bamses skepp Victoria. Kramkalas blev det också med Bamse och hans vänner.

Sista natten sov vi i ett gammalt skepp på stadskajen i Södermalm. På onsdag den 27.7 reste vi hem igen. Vi var alla trötta men mycket nöjda och glada över att vi hade haft en så fin Drömresa!

vimmerby 194Hälsn. Gerd o Mikael Sundström med fam.