Project liv söker nya intryck

Att vidga vyerna och att vara öppna för nytänk är något vi gillar inom Project liv. Redan i början när Project liv grundades sa jag: ”Jag har en dröm om att sedan en vacker dag kunna åka runt lite på sjukhus I väst, speciellt USA och ta del av hur allt fungerar där med volontärarbete, barnsjukhus etc.”. Den chansen kom snabbare än jag trott när min man fick jobberbjudande i Miami, Florida. Efter kort funderande och diskussioner med Project livs styrelse och verksamhetsledare konstaterade vi alla att detta är en ypperlig chans för föreningen att få nya spännande intryck och lära oss mera. Dessutom fungerar det ju super att jobba en del på distans tack vare dagens teknik. En annan extra krydda i detta är ju att en annan styrelsemedlem flyttat till Tyskland, vilket gör att intrycken därifrån kan tas med. Detta kommer bli toppen för framtiden!

I augusti flyttade jag och min familj då hit till värmen. Ett nytt land, ett nytt språk, nya rutiner och formaliteter. Starten har mest gått åt till att hitta rutiner, speciellt för barnen och att installera oss i vårt nya hem. Men ganska snabbt har vi också hittat ett sätt att jobba tillsammans med  PL-teamet på hemmaplan, detta tack vare duktiga medarbetare.

Under dessa veckor har jag fått följa med arbetet med Project liv-boken, fotografering, finslipning av lay-out etc. och säger bara vilka proffs man har att göra med. Blir så spännande att få den i sin hand i oktober. Detta kan bli årets julklapp för många barnfamiljer :).

Att stolt kunna följa på med på distans och se hur en drömdag har ordnats i södra Finland och hur ett undersöknings- och åtgärdsrum i Vasa fått Project liv look är svårt att beskriva med ord!

Inkommande vecka blir det mycket på hemmaplan; måndag vernissage på After-Eight (gå och se kampberättelserna, som fotograf Lari Järnefelt vann Fotofinlandias publikomröstning med 2016, den finns kvar till 18.9), det blir det årliga Jaro discot på onsdag och på lördag Stora Maskiners dag. Pjäsen Ditt och Datt- och det borttappade leendet har premiär i Malax på lördag. Pjäsen spelas av Dramgruppen Dialog och är ett samarbete med Project liv. Dessutom finns vi med på Skördemarknaden i Vasa på söndag.  Mirella, Johanna, Susanna och Carola har bråda dagar.

Här I Miami kommer jag bekanta mig med sjukhusvärlden för första gången och är ivrig vad som väntar.

Hädanefter kommer jag att hålla er uppdaterad nu som då, när jag upplever nåt nytt spännande som tangerar ”to bring back a lost smile”-temat I denna del av världen.

Här är några bilder från mitt hemmaoffice här.

20160906_121100

För det mesta är det dock för varmt att jobba utomhus mitt I dagen, lär blir bättre I vinter.

20160906_121310

20160906_120724

Har även en liten vän Simba som oftast vill vara nära.

Många hälsningar från ett varmt Miami,

Nina 🙂