Stora maskiners dag blev verklighet!

Jag började följa ”Min stora dag” i Sverige på Facebook i våras och så plötsligt en dag i somras dök det upp ett evenemang som de ordnat i samarbete med Volvo. Stora grävardagen, hette det. Hela evenemanget lät så roligt och bra så jag kunde omöjligt släppa idén.

De flesta verkade vara måttligt roade när jag började säga att en sån kan väl inte vara alltför svår att ordna också här… Men på Project liv är inget för stort eller litet och ingen idé omöjlig. Det tog inte många telefonsamtal innan de största frågorna kring en stora maskiners dag hade fått sina svar. Sundström AB:s vd Mika Mäenpää gav direkt ett datumförslag och jag nappade. Nu gällde det bara att ro iland det som var påbörjat.

Stora maskiners dag blev ett led i den glädjespridar-effekt som jag försatt mig själv i, genom Project liv. I våras fick jag nöjet att starta upp pysselpåseleveranser till de närliggande sjukhusen inför högtider. Pysslen togs emot med öppna armar och den totala glädje jag kände när jag levererade dessa kan inte beskrivas i ord.

När jag nu skulle få uppleva stora maskiners dag var det med samma iver och vilja att få se glada barn. För mig är det här livet. Att få sprida glädje, ”bring back a lost smile”.

Dagen då vi skulle genomföra det hela närmade sig och vi hade 11 familjer som skulle delta i evenemanget. Jag vet inte vem av oss som var mest entusiastisk inför det hela, om det var vi från Project livs sida, Sundströms eller familjerna. Men när vi alla sammanstrålade hände något..

mindre2
Några av Sundströms ”maskinbumlingar” på rad

Det fanns inget vi eller dom, det fanns inga friska och inga sjuka, inga vuxna och inga barn, inga nybörjare och inga erfarna, inga utomstående, inga åldrar, inga titlar… på stora maskiners dag fanns det bara lyckliga människor!

mindre
Sundströms olika anläggningar var något helt nytt för de flesta deltagarna.

Barnfamiljerna bjöds på info om företaget, sprängningsvideo, grillkorv med sallad, kaffe med kakbit, chips, glass och sen körde vi – hjullastare grävmaskiner, lastbil bemanningsbil ner i den stora gropen för att se på krossanläggning m.m. När alla fått göra det de allra helst önskade fick varje barn en hejdå-påse med reflexficklampa, leksaksfordon, infobroschyr och godis…

mindre 6
Barnen fick med sig lite smått och gott som minne från dagen!

Allt fungerade perfekt. En STOR eloge till Sundströms fenomenala personal. Serveringen, påsarna, maskinförarna som lyfte upp och ner barn och satt med de minsta i famnen, olika åldrar i en enda fantastisk blandning.

mindre3
Barnen fick själv pröva på att sitta i de stora maskinerna och många fick också testa att köra själv, med övervakning av Sundströms fina personal!

Jag önskar det här bara början på de glädjespridarevenemang jag får vara med och ordna och jag hoppas vi är många som vill hjälpas åt!

mindre5
Jag mittemellan Project livs Mirella Enlund och Sundströms Mika Mäenpää.

Tack till alla familjer som kom, till Project liv och Sundström AB för att ni trodde på idén! Ni är alla guldvärda!

Susanna Back, Vasa