”Det kändes bra efteråt att veta att man skidat in pengar åt långtidssjuka barn”

Rejpelt skolade samlade in över 2000€ på välgörenhetsjippo

Den lilla skolan med det stora hjärtat tog de sista snödrivorna tillvara för att skida in medel till vårt arbete. Det är vi så lyckliga för. Nedan berättar några av de äldre eleverna själva om evenemanget:)

Förberedelser inför välgörenhetsjippot. Foto: Nina Cederberg

”Rejpelt skola ordnade tisdagen den 21 mars ett välgörenhetsjippo på Storberget i Vörå. I samarbete med Project liv och hembygdsföreningen skidade skolans elever ett ärevarvslopp. Hälften av de insamlade pengarna gick till Project liv, som är en förening som vill skapa mer glädje i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer. Den andra hälften av summan gick till medel med fokus på att öka trivseln i Rejpelt skola.

Idén startade i elevkåren och sedan utvecklade lärarna det till ett välgörenhetsjippo. Några dagar före jippot kom Mirella Enlund från Project liv och berättade om deras verksamhet. Hon berättade t.ex. hur de ordnar drömdagar. Vi tror att många blev inspirerade av talet och ännu mer ivriga att samla in sponsorer till evenemanget.

Under kvällen skidade eleverna sammanlagt 322 varv. Alla var mycket nöjda och glada. En av skolans elever samlade in hela 41 varv under timmen vi skidade. Alla hejade på varandra eller sa uppmuntrande ord när man skidade förbi och ur högtalarna spelades peppande musik.

Susanna Back från Project Liv var på plats under välgörenhetsjippot. Här på bilden tillsammans med skolans föreståndare Mikael Wallsten. Foto: Susan Sandberg-Ek

Vår föreståndare Mikael Wallsten var speaker. Han hejade, intervjuade och berättade om vad pengarna skulle användas till. Vi fick njuta av fina spår och god blåbärssoppa. Vädret var inte på vår sida med snöblandat regn, men vad gjorde det när alla kämpade vidare.

Eleverna deltog i aktivitetsstationer. Här tillsammans med lärarna Eva Backman och Nina Cederberg. Foto: Susan Sandberg-Ek

Under loppet fick vi stanna vid fem olika aktivitetsstationer. Om man utförde alla fem stationer deltog man i en utlottning där första priset var en KAJ-biljett till deras spelning. Det fanns även andra små utlottningspriser. Våra lärare Nina Cederberg och Eva Backman hjälpte till vid aktivitetsstationerna. Även föräldrarna hjälpte till med försäljning och varvräkning!”

Text: Emilia Hoijar (åk 5), Tindra Jansson (åk 6) och Amanda Backlund (åk 6)

Elevernas kommentarer om jippot:

”Korven var god och dessutom bra skidspår”

”Stationerna vid varvningen var roliga, där fick man bland annat pröva på scoop och skidskytte”

”Det var roligt att skida och alla kämpade fint under hela jippot”

”Det kändes bra efteråt att veta att man skidat in pengar åt långtidssjuka barn”

”Vi tyckte detta var jättekul, hoppas vi får göra ett liknande jippo igen”

Av Project liv fick skolan ett minne. En blommig och mjuk liten vän. Genom röstning hunden namnet Filur. Foto: Yamina Ström och Tindra Jansson