Efter 20 000 km tillsammans med ett ”mjukisdjur” drömde Agnes om att få se riktiga pingviner

Agnes drabbades av en elakartad hjärntumör för c.2½ år sedan. Hon blev opererad i ett tidigt skede. Genomgick 30 doser av strålbehandling varefter påbörjades cellgiftsbehandlingar med fyra olika cellgifter i åtta kurer. Vårdepisoden pågick i c. 1½ år. Behandlingarna var betungande med tillhörande biverkningar och begränsad vardag. I skrivande stund har Agnes nyligen fyllt tio år och varit på uppföljningskontroll vilken gett ett positivt besked. Kontrollerna fortsätter halvårs vis upp till fem år efter avslutade behandlingar. Pingvinen längst ner har följt med under alla sjukhusbesök och därmed rest med Agnes över 20000 km i sjukhusresor. Nedan följer Agnes egen reseskildring om hur hon själv upplevde resan. Ett stort tack till Project Liv som möjliggjort denna ”pingvinresa”. Hälsningar: Agnes med familj.

Mirella från Project liv kom och överraskade oss och sa att vi skulle åka till Danmark och titta på pingviner, jag blev jätte glad .

Vi åkte taxi till flygfältet i Vanda. På flygfältet fick vi vänta jätte länge men till slut kom vårt flygplan men det var inte så stort som vi trodde det var pytte litet.

Vi var sex som åkte flygplan det var jag mina små systrar min store bror och mamma och pappa. Flygresan var rolig, vi flög ovan för molnen, vi satt i flygplanet i en och en halv timme när vi nästan var i Danmark så flög vi igenom ett moln det såg ut som sockervadd. När vi landade i Danmark var klockan nästan tio enligt vår tid annars var den bara nästan nio.

När vi kom fram till hotell Astoria var vi jätte hungriga och trötta. Min bror fick ett eget rum på hotellet, vi gick och åt pannpizza väldigt nära hotellet det var bara några meter bort. Vi gick och sova mitt i natten det var skönt att krypa till sängs jag och min lilla syster sov i en i en bädd soffa och min andra lilla syster sov ensam i en vanlig säng min mamma och pappa sov i en dubbel säng min bror sov i en vanlig säng i sitt tysta rum.

Det blev morgon och vi vaknade. Vi gick och åt morgonmål. Syrran är kinkig så hon drack vatten och åt bröd alla morgnar, jag hitta en massa saker som smaka konstigt innan jag hittade något som gick att äta, mjölken smaka illa. visst fanns det goda saker också men vi fick pröva på lite allt möjligt.

Nästa dag skulle vi gå till Köpenhams zoo. När vi kom fram så fick vi glass. Pappa såg en kaffekiosk och köade till kaffe. Pingvinerna var söta och gulliga, de luktade fiskpinnar.

De gjorde en massa roliga konster. Vi såg en massa andra djur också som kameler, lejon, flamingon, nattdjur, flodhästar, giraffer och krokodiler.

TACK! Agnes

PS: Här är bild på pingvinen som har följt med under alla
sjukhusbesök och därmed rest med Agnes över 20000 km i sjukhusresor 🙂