Leander meets Leo!

Ibland sänder vi familjer över kvarken för att förverkliga deras dröm.   Det här är mammans berättelse om hur det gick till när hjärt-barnet Leanders dröm om att med sin familj få fara till Leos Lekland gick i uppfyllelse. En resa som blev så fin att han riktigt fick fundera om alltsammans var en dröm eller faktiskt på riktigt:) Fin läsning, önskar Project liv.  

Det blev en spännande väntan på resan för oss. Lillasyster hade feber dagarna innan och vi bara väntade med spänningen om hon skulle vara feberfri dagen före, vågade inte packa alls! Febern hölls borta så kl 04.00 steg mamma upp och packade =). Barnen vaknade ivrigt och vi kunde starta vår resa till Vasa. Det var mörkt och mysigt i bilen.

På wasaline hade vi kul, vi lekte i lekrummet största delen av tiden. Åt god mat och gick runt på båten. När vi kom till Umeå styrde vi rakt till hotellet Teg. Vilket mysigt hotell! Rekommenderas VARMT! Speciellt Leander var överlycklig för han har sjukhusskräck och vanliga vita hotell känns inte bra för honom så vi brukar undvika hotell så mycket som möjligt. Men detta var hemtrevligt och perfekt. Hemlika rum med färger, gemensamt kök så man själv fick plocka fram maten åt sig, stort allrum med leksaker!

Så väntade också överraskningar på hotellet, en helt egen JÄTTESTOR Vainu- nalle! Leander blev så glad så tårarna strömmade. Så tack för den! Även målarböcker och tuschpennor väntade på barnen vilket var helt perfekt för barnen började ivrigt måla och mamma och pappa fick pusta ut lite efter en tung vecka!

Sedan styrde vi mot köpcentret som låg intill hotellet och gick runt i leksaksaffärer, åt glass och speciellt åkte rulltrappor om och om igen. Vi gjorde en shoppingresa där barnen bestämde vad de ville göra. Det var jätte kul, pojkarna styrde till o med in till hm och shoppade varsitt plagg åt sig :).

Vi hann även besöka kusinen som bor i Umeå samt hans hund som är så kär för Leander. Mycket hundgos blev det. Sedan var det bara att styra hem till hotellet och alla vi somnade säkert före vi ens hunnit säga godnatt!! Brukar vara svårt för Leander att somna borta och speciellt på hotell, men här trivdes han, vi hade flyttat ihop alla fem sängar så vi sov så mysigt hela familjen!

Följande morgon blev det en mysmorgon (med lite otåliga barn) för vi är ju vana att vakna ganska tidigt plus att vi nu hade svenska tider att passa så det blev en timme längre väntan på dagens höjdpunkt LEOS LEKLAND öppnade ju först 11 finsk tid 🙂 Men vi åt god frukost på hotellet och myste lite och målade. Sedan styrde vi till centrum och hittade Willys som var öppen så dit åkte vi och fördrev tiden!

Lite för 10.00 kom vi till Leos lekland! Här gick tiden snabbt, blev nästan 4h lek i ett sträck och lite mat. Då var vi ganska trötta så vi styrde till barnens kusin igen och hunden Qina, drack lite kaffe och myste med lite böcker i soffan. Leander låg med hunden Qina och gosade hela stunden vi var där. Sedan åkte vi tillbaka till Leos och fortsatte leka och åt plättar!


När vi lekt cirka 2h så kom det ett brandalarm och huset evakuerades. Detta var lite spännande, folk blev i panik och sprang ut. Leander då? Som alltid får panik och orolig över nya situationer. Han gick fram till folk som grät och sa att ”jag tror inte det brinner, var lugn bara”!!!!!! Helt otroligt, så varm i hjärtat man blir! <3 Så precis var det också, falskt alarm.

Men vi tog tillfället i akt att åka till hotellet, annars skulle det säkert igen bli flera timmar på leklandet och barnen började bli så trötta! På söndagmorgon åkte mamma och pojkarna till badhuset Navet. Eftersom lillasyster just varit sjuk fick hon stanna med pappa på hotellet! Blev en skön morgon och avslappnande att få plaska på i vattnet. De hade en simtävling där samtidigt och Vasa simsällskap deltog. Så vi hörde dem prata finska så började Leander gråta och sa ”äiti tämä on ollu todellakin unelmareissu mutta nyt mulle tuli ikävä kotiin”. Så resan var precis den längd som Leander ville ha och passade honom! Vi packade ihop våra saker och styrde kosan mot båten. Där satte vi oss ner och åt en massa mat och bara njöt av mycket fint väder ute på havet. Vi träffade Venni som kramade barnen och annars så hade de också lekprogram på båten så resan gick bra fast vi alla var trötta!

Resan var otroligt fin och att vi åkte med inställningen att barnen väljer hur och var vi gör gjorde att vi fick mycket tid att vara tillsammans och kramas och njutas!

Småttarna somnade i bilen påväg hem från Vasa men Leander satt vaken och funderade om detta verkligen var sant eller om denna resa bara var en dröm!

TACK FÖR EN OTROLIGT FIN RESA!