FOTOMODELL för en Dag-Malli päiväksi

I samband med Fuck-cancer veckan 2017 ordnade vi på Project liv en BUCKET LIST tävling för unga vuxna med Cancer. Via Sylva Ry bad vi unga vuxna med cancererfarenheter att skicka in sin Bucket list/ sina drömmar åt oss.  Den lyckliga vinnaren, som sedan utsågs via en lottdragning, blev 25-åriga Maarit från Kuopio. Maarit har erfarenhet av både levertransplantation och lymfom och har hamnat ta en held del fighter i livet. Hennes dröm  om att vara modell för en dag blev sann i höstas. Här kommer hennes berättelse om Helsingfors dagarna och flera av de fina bilderna tagna av Marica Rosengård, även känd från tv-programmet ”Suomen Huippumalli Haussa”.

Fuck cancer -viikon yhteydessä vuonna 2017 järjestimme BUCKET LIST -kilpailun nuorille aikuisille syöpäpotilaille. Pyysimme nuoria aikuisia syöpäpotilaita lähettämään meille BUCKET LISTansa/omat unelmansa Sylva ry:n kautta. Arpa suosi onnekasta voittajaamme, 25-vuotiasta Maaritia Kuopiosta. Maaritilla on kokemuksia sekä maksansiirrosta että lymfoomasta, ja hän on elämänsä aikana joutunut läpikäymään monia taisteluja. Hänen unelmansa saada yhden päivän ajan olla mallina, toteutui. Tässä tulee hänen kertomuksensa päivistä Helsingissä ja Marica Rosengårdin (tuttu Suomi huippu-malli haussa”-ohjelmasta) ottamia kuvia.

Cropped top with long sleeves: Gigi Hadid by Tommy Hilfiger

Blazer: Gant Rugger
Red sport bra:  Gigi Hadid by Tommy Hilfiger
Jeans: Work Wear
Boots: Heidi Klum by Esmara

Unelmapäivä tai itse asiassa kaksi päivää

Matkustin keskiviikko aamuna junalla Helsinkiin. Junamatka meni nopeasti kirjaa lukien. Perillä olin 12.40. Suunnistin suoraan hotellille. Hotelli löytyi helposti Kampin ostoskeskuksen takaa. Sisäänkirjauduin huoneeseen. Huoneessa oli minulle yllätys. Pienikassi, jonka sisässä oli dermosilin tuotteita, pari lahjakorttia, projectlivpipo sekä rannekoru. Aivan ihana ylläri.

Päätin lähteä suoraan syömään. Suunnistin friend´s and brgr:n. Sinne sain kassin mukana ns. ruokailukupongin. Itä-suomessa meillä ei ole friend´s and brgr:sia en kyllä tiedä onko missään muualla kuin Helsingissä? He valmistavat kaikki itse rankalaisista,pihveistä ja sämpylöistä lähtien, suosittelen. Syötyäni otin kahvin mukaan ja lähdin suunnistamaan Relove-kirpparille. Minulla oli siis Google-maps apuna en muuten niin helposti olisi löytänyt paikkoihin 😀

Relove kirppari oli viihtyisä, ekologisuuteen panostava. Löysin sieltä neljä kivaa vaatetta. Ne olikin ainoat jutut mitä löysin shoppaillessani. Vaikka kävin sieltä lähdettyäni vielä Forumin kauppakeskuksessa. Eli lahjakortit H&M:n ja Cubukselle on vielä käyttämättä, mutta pääsen käymään täällä Kuopiossa shoppailemassa joku päivä. Forumista lähdettyäni kävin vielä Kampissa ostamassa iltapalaa ja Starbucksinkahvin.

Hotellille palattuani kävin suihkussa, katsoin hetken tv:tä ja nukkumaan. Jaksan sitten seuraavana päivänä.

White shirt : Gant Rugger
White knit : Gant Rugger
Sport leggings: Superdry

Torstai aamuna heräsin puoli kahdeksan. Lähdin suoraan aamupalalle. Rakastan hotelliaamiaista. Söin rauhassa aamiaisen ja palasin huoneeseen laittamaan tavarat kasaan. Uloskirjauduin yhdeksältä ja lähdin suunnistamaan studiolle. Päätin lähteä ajoissa, että voin rauhassa suunnistaa. Löysin perille oikeaan osoitteeseen, mutta en löytänyt sisäänkäyntiä. Aloin epäillä olevani väärässä osoitteessa 😀 Päätin soittaa ensin Maricalle, sitten Mirellalle. Mirella sanoi selvittävänsä asian. Marica soittikin sitten minulle ja sanoi, että sisäänkäynti löytyy sisäpihalta.

Tervehdin kaikkien kanssa. Jännitti totta kai aluksi ja jännittävä päivä itseessään. Minä kun jännitän voi olla, etten puhu ns. normaalilla äänellä eli puhun hiljaa, en keksi juteltavaa tai toisilta mitään kysyttävää 😀 Pikkuhiljaa kuitenkin rentouduin. Minulla oli meikkaaja,stylisti ja assari. Assarini oli ns. minua varten häneltä voisin pyytää jos tarvitsee jotain näin ymmärsin esimerkiksi vettä, hän otti minulle behind to secnes kuvia. Minusta tuntui oudolta, että joku olisi vain minua varten, ymmärrättekö? 😀 Ja tuntuu edelleen 😀

Dress: Ellos
Necklace: model`s own 

Marica oli kuvaajana ja suunnittelijana vaikkakin myös yhdessä suunnittelivat 🙂 Jokaisella oli oma osaamisalueensa mihin keskittyi täysin ja mistä tietenkin oli suurin tietämys sekä ammattitaito. Kaikki olivat superkivoja.  Herkkiä,luovia,huumorintajuisia ja rentoja. Päivä aloitettiin meikkaamalla. Kiinnostuin meikkauksesta, siihen voisi opiskella. Oli ihana olla meikattavana yms. että toiset laittoivat nätiksi. Tuntui hassulta kun välillä kaksi oli samaanaikaan ympärillä, toinen parantamassa meikkiä ja toinen pukua yms. Kun ei ole tottunut eikä ikinä vastaavassa tilanteessa ollut tai kokenu,  niin meinaa automaattisesti sanoa ei tarvitse minä voin itse 😀

Kun laitettiin ekat vaatteet ja alettiin ottaa ensimmäisiä kuvia tuntui, että eihän tästä nyt tule yhtään mitään. Mutta onneksi sitä sai lopulta napattua kiinni suhteellisen hyvin neuvoista. Marica neuvoi hyvin ja välillä tuli näyttämäänkin jos en meinannut hoksata. Mikä on erittäin hyvä, koska olen enemmän visuaalisesti oppiva. Totesin kuitenkin, että ei se helppoa ole tuo mallinakaan oleminen. Pitää olla hyvin tietoinen omasta kehosta ja mitä mikäkin osa-alue kropasta tekee milläkin hetkellä. He  kuitenkin sanoivat, että meni oikein hyvin kuvaukset, vaikken ikinä ole ennen ollut vastaavassa tilanteessa. Jotkin asiat jäi mieleen mitä haluaa harjoitella hallitsemaan 🙂

Dress : Ellos   Shoes: stylist own ( Zara.com/ Zio )

Asuja oli yhteensä neljä-viisi kappaletta. Pohjameikki pidettiin samana kokajan vain huulipunaa vaihdettiin pari kertaa. Meikki pysyi kyllä todella hyvin. Kun matkustin Kuopioon takaisin meikki oli pysynyt melkein koskemattomana. Kuuden aikaan illalla lopetimme. Kiitin kaikkia ihanasta päivästä ja lähdin suunnistamaan rautatieasemalle. Kotimatka meni nopeasti viestitellessä ystäville ja miettiessä kulunutta päivää, yhtä-äkkiä oltiin jo Kuopiossa 😀

Uskon, että kasvoin sisäisesti lisää päivän aikana ja sain roimasti lisää rohkeutta ja itsevarmuutta. Vähän kuin viimeisimmästä asusta, josta stylistini sanoi ”uusi minä”.

Iso kiitos ikimuistoisista päivistä kaikille tämän mahdollistaneille! Yksi unelma toteutui, jonka en ikinä uskonut toteutuvan. Olen hyvin onnellinen tästä päivästä!

Maarit

TACK! KIITOS!

Stylist: Maria Villemson

Make Up/ Hair: Kira Muesa

Tack till Pr-byrån Marsaana Communications Oy för hjälp med kläder.