Nathalies nya rum

NATHALIES NYA RUM

Nathalie är en tjej som önskat sej ett sprillands nytt rum med nya tapeter och modern inredning som passar för en tonåring. Project Liv rf. har i samarbete med Aveo bygg hjälpt henne att förverkliga sin dröm. Nedan kan ni läsa mamma Ann-Louise Pehrströms beskrivning av processen och nedan finns också en hel del fina bilder från byggskedet. Stort tack också från Project Livs sida till Aveo bygg  för det goda samarbetet. Läs gärna denna solskenshistoria om hur Nathalie fick sitt nya rum.

Efter att Nathalie blev sjuk och så småningom fick komma hem igen så valde vi att göra arbetsrummet till hennes rum. Hennes gamla rum lämnade som det varit. Det nya rummet blev ju som ett vårdrum eftersom Nathalie då behövde väldigt mycket vård av alla de slag och vårdmaterial behövde finnas lätt tillgängligt. Med tiden har Nathalie behövt mindre och mindre vård men rummet har lämnat som det varit. Det här har gjort att det sett mera ut som ett vårdrum än ett flickrum.

 

 

I november blev Nathalie tonåring och det var verkligen dags att göra något åt rummet som med åren blivit hennes rum. (Hennes gamla rum är idag ett pysselrum och ett rum där allt möjligt förvaras.) En sjukskötare från sjukhuset som arbetat med Nathalie frågade om hon fick kontakta Projectliv angående en makeover av rummet och det tackade vi naturligtvis ja till. Projectliv tog kontakt med oss och sa att de kontaktat Annica Talus-Slotte på Aveo bygg som som gärna ville göra en planering av Nathalies rum. Annica kom och träffade Nathalie och vi märkte direkt att Annica förstod vad Nathalie ville ha. Vi fick tre fina bottenlösningar med möbelförslag som vi valde mellan. Att riva tapeter tyckte både Nathalie och lillebror  Simon var roligt. Tapetseringen har vi gjort själva. Nathalie själv hjälpte till med att tapetsera baksidan på bokhyllan.

  

​Efter att tapetseringen var klara återstod det roligaste: skaffa möblerna och inreda. Det blev en resa till Ikea för att införskaffa de flesta möblerna och sen fick Nathalie flytta in i sitt fina rum.

  

Nathalie är så nöjd med sitt rum och det blev verkligen ett tonårsrum och vårdrummet är ett minne blott. Vi är alla så nöjda med resultatet. Ett stort TACK från djupet av våra hjärtan till Project Liv och Annica med kollegor på Aveo bygg!

Mvh Ann-Louise Pehrström