En hälsning från en nöjd drömdagsfamilj

Hej!

Här kommer en hälsning från oss, en nöjd drömdagsfamilj som fått tillbringa några dagar i natursköna Rovaniemi. Glada och tacksamma att just vi fick denna resa. Betydelsefullt att någon ser oss och vill ge en extra guldkant i vår periodvis kämpiga vardag.

Resan började med bilfärd till tågstationen. Lite spännande var det allt för oss alla. Inte så ofta vi är ute och reser. Med på resan kom Mikki, en god vän till familjen. Tågresan var superbekväm och smidig i en rymlig familjekupé. Tåget höll t.o.m tidtabellen! 😊 Framme i Rovaniemi stod en taxi och väntade på oss. Vi blev körda till lägenheten vi skulle bo i. En modern och ljus lägenhet strax utanför stadskärnan. Kvinnan som äger lägenheten(Piia) tog emot oss och var vår kontaktperson under hela vistelsen. Vi fick ett mycket vänligt bemötande. Efter att ha gjort oss hemmastadda for en del av oss ut på stan och resten av gänget chillade i lägenheten.

Nästa dag var det ishotellsbesök på programmet. Något liknande hade vi aldrig sett. Väldigt imponerande. Vi fick personlig guidning genom hotellet och sen blev vi bjudna på varma drycker. Superbra ordnat. Alla var jättenöjda med besöket. Senare på kvällen blev det simhallsbesök för en del av oss. Skönt och avkopplande.

  

Dag tre hade vi en fartfylld dag på HopLop.  Både vuxna och barn trivdes. Två tummar upp var barnens bedömande!

Dag tre blev det besök på en närbelägen renfarm. Där möttes vi av Piia och hennes ren Aatu. De guidade oss genom farmen. Piia berättade om hur renskötseln går till. Höjdpunkten var att få åka rensläde. Underbar natur vi åkte genom! Vi fick sen mata renarna med renlav, vilket är deras favoritföda.

  

Även här blev vi bjudna på varma drycker och lite tilltugg. Ett renhorn köpte vi hem som souvenir. Efter renfarmsbesöket  var det dags för hemfärd. Även denna tågresa gick smidigt.

Utöver dessa aktiviteter hann vi med en hel del annat också som t.e.x shopping ,loppisbesök, sällskapsspel och en hel del mat och dryck.

Vi är supernöjda med resan. Detta koncept passade vår familj utmärkt. STORT TACK till Project Liv

Kram från Carola, Mikki, Tilda, Hannes och Ebba