Ett syskon & en dröm om att se exotiska djur

Syskonen kan ofta bli lite i kläm ifall det finns ett långtidssjukt barn i familjen. Denna gång var det en storebror som blivit nominerad till drömdag. En av våra populäraste drömmar gick i uppfyllelse; att se exotiska djur.

Vår drömdag började den 13 juni med att köra ner mot Åbo på onsdag kväll för att ta Silja Line över till Stockholm. Vår son var hel spänd på att få åka med en stor båt och undrade flera gånger hur bilen ska få plats på båten. Väl på båten fick vi äta en god buffé, hann titta lite i Taxfree innan det var dags att gå och sova.

Nästa morgon vaknade vi i ett mulet Stockholm men det gjorde inget, vi hade gott om tid att ta oss ner från Stockholm mot Kolmården

Efter några timmars körning var vi framme i Kolmården, sonen hoppade bokstavligen upp och ner av spänning. Nu började äventyret riktigt på riktigt, Project Liv hade ordnat så vi fick två hela dagar på Kolmården. Dag ett gick vi och tittade på alla djur och dag två valde vi att tillbringa hos Bamse och Kolmårdens Tropicarium.

Sonen var väldigt fascinerad att få se en massa olika djur, vi såg vanliga bondgårds djur och de var jätteroliga att få klappa, vi såg även snöleoparder, röd panda, giraffer, elefanter, lejon, noshörningar, schimpanser, kameler m.m.

 

Att åka i Safari linbana var spännande och roligt. Kolmårdens personal var jättevänliga då vi fick ha med barnvagnen i linbana då lillasyster i familjen har många olika problem att kämpa med, fast man egentligen inte får det.

Efter en hel dag på Kolmården styrde vi siktet mot Norrköping där vi hade vårat hotell. Hotell Strand var ett jättemysigt hotell med trevlig personal och super god frukost.

Dag två på Kolmården blev det Bamse för hela slanten. Bamse teatern var spännande och rolig att få se alla karaktärer i Bamse. Besök i Bamses hus, åka Skalmans bilar, åka i dunderhonungsburkar, godis tåget och att få plocka en egen dunderhonungsburk full med godis. Efter Bamses värld så besökte vi Kolmårdens Tropicarium, där var det väldigt spännande att få kliva in i nästan som en tropisk djungel. Där fanns det massor av ormar, krokodiler, olika sorters fiskar, rockor och en haj. Efter en massa äventyr denna dag sa vi tack och hej då till Kolmården.

Kvällen i Norrköping var vi ut till en jättefin restaurang och fick ta del av god mat och känna oss bortskämda lite.

Sista dagen i Sverige strövade vi runt i Norrköping och var till två olika museum och tittade. Norrköping är en jättefin gammal fabrik arbetarstad. Vädret under vår resa har varit toppen, lite halv mulet men ändå sol och värme.

Tusen tack till Project Liv för att ni gjorde detta möjligt. Denna resa har varit jättefin, avslappnande och rolig att få göra. Man blir varm i hjärtat över att det finns så fina människor som ni. Själv blir man över lycklig då man ser lyckan i en sons ögon över allt fina som han fått se och uppleva. Samt lyckan över att kunna resa iväg med dottern utan komplikationer.

Stort tack än en gång! // Familjen Lahti