Ludvigs dröm: ”att se på apor med mommo”

När vi blev uppringda av Project liv och fick veta att vi skulle få en drömdag, frågade vi Ludvig vad han helst av allt skulle vilja göra om han fick välja. Han svarade utan att tveka att han vill se på apor med mommo.

Vi funderade tillsammans var man kunde göra det och kom fram till att ett besök på Högholmen skulle passa bra. Så en dag fick vi ett paket med posten med information om Ludvigs drömdag. Vi skulle få bo på fina Clarion hotel i Helsingfors och åka till Högholmen tillsammans med Ludvigs mommo och moffa. Den laminerade planschen med bilder från hotellet och Högholmen, eller kartan som Ludvig kallade den, har vi tittat på och pratat om hela våren medan vi väntat på drömdagen.

Några dagar innan det var dags att åka iväg fick Ludvig hem en superhjältemantel på posten. Den fick också komma med på resan.

Hotellet, där vi spenderade två nätter, var så vackert! Ludvig (och resten av familjen också) gillade speciellt hissen med utsikt över hamnen utanför, badkaret och de jättelika fönstren i hotellrummet och så simbassängen på hotellets tak.

På lördagen fick vi njuta av den himmelskt goda hotellfrukosten. Sedan mötte vi mommo och moffa på Högholmen. Vi såg aporna och en hel del andra djur. Ludvig berättade efteråt att det var mest spännande att se ormarna, kängurun, påfåglarna och kamelerna.

 

På väg ut fick han välja någon leksak att ha som minne från sin drömdag. Det blev en tigerbil och en orm som döptes till Kaa.

Det blev en oförglömlig helg för oss alla med avslappning och god mat för oss vuxna och spännande aktiviteter för barnen. Lillasyster Majken, åtta månader ung, gillade nog fönstren bäst.

Tack Project liv!