ILONA-päivä!

    

1.11.2018 olimme mukana viettämässä ILONA-päivää Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Uudessa lastensairaalassa. ILONA-päivä oli järjestetty yhdessä OLKAn ja muiden yhdistysten kanssa.

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. 
Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.”
http://www.hus.fi/potilaalle/potilastukipiste-olka/sivut/default.aspx?redirected=1

Lapset saivat olla mukana askartelemassa ja ProjectLiv:in tarrat olivatkin suosittuja, sillä niillä pystyy rakentamaan kaikenlaisia kuvioita. Osallistujat saivat mukaansa myös villasukkia sekä pehmokoiria.

Suosituin askartelu taisi kuitenkin olla Uuden lastensairaalaan hieno virtuaalinen akvaario minne sai skannata oman värittämänsä kalan. ProjecLiv-kala pääsi myös uimaan akvaarioon.

Mukana meillä oli myös MultitronicPro:sta Ben ja AV1-robotti.

AV1-robotti on hyvä apuväline esimerkiksi pitkäaikaissairaan/vakavasti sairaan lapsen koulunkäyntiin.  AV1-robotin voi asettaa koululuokkaan lapsen pulpetille istumaan ja lapsi joka ei kykene sairauden vuoksi olemaan koulussa voi kotona/sairaalassa ohjata AV1-robottia tabletilla ja näin osallistua koulunkäyntiin. Lapsi voi tabletin kautta kuulla opetuksen, osallistua keskusteluun, viitata ja nähdä luokkatoverinsa sillä AV1-robotin ”pää” kääntyy 360-astetta.