Taggarkiv: Tom Tits

Med flygplan till Tom Tits experiment

I somras sände vi iväg en familj med flygplan för en drömhelg i Stockholm och Södertälje. Nedan följer en hälsning från mamman. 

Att få flyga var en dröm för de äldre barnen och när Project Liv var hos oss och berättade om vår drömdag så kunde barnen inte riktigt ta in det! Men efter några dagar, när vi fick börja packa, blev de ivriga! Även de två minsta väntade med spänning varje dag … jaa för att inte tala om vi vuxna!

Vi begav oss till Vasa flygplats på morgonen och före flygturen fanns det många känslor, både skräck och förtjusning 😉 Flygresan till Stockholm gick jättebra ock vi hade vädret på vår sida. I strålande solsken fick vi se Österbotten uppifrån och det  var verkligen en upplevelse som heter duga !

2016-06-14 12.23.47
Barnens stora dröm var att få åka flygplan, och nu har den drömmen blivit sann.

När vi kom till Stockholm hade vi vår ” lediga” dag så vi beslöt oss för att fara till Junibacken och gick sen lite i stan- speciellt gamla stan var vacker. Därefter tog vi tåget till Södertälje där vi följande dag hade vårt program. Då vi checkade in på hotellet hade Project Liv en liten överraskning åt oss i form av av godsaker 🙂 Vi sov sedan gott, badade i badkar å bara njöt …

Nästa dag var det dags för Tom Tits experiment .. Det var något vi aldrig hade upplevt tidigare.

20160615_153646
Tom Tits Experiment i Södertälje, Stockholm.

Där fanns en massa olika experiment, om  jag minns rätt cirka 600 stycken! Tom Tits var ett 4 våningshus med en massa skojiga saker, bla spegellabyrinter, att kolla sin hjärn kapacitet, människans olika kroppsdelar knep å knåp mm. Ja där fanns allt möjligt ..

2016-06-15 16.52.54
Familjeskoj på Tom Tits

På utsidan fick man t.ex.  uppleva olika orkan styrkor, jordbävningar och man fick pröva på att krypa i tunnlar under marken. .. God mat med efterrätter åt vi också . En rolig dag hade vi!  Efter en heldag på Tom Tits begav vi oss mot Arlanda där vi sov en natt till  på hotell, åt god mat och satt och tittade ut på hur otroligt många flygplan som lyfter därifrån. Det var häftigt att se .

Flygresan hem gick bra,  det var lite spännnde men vi var ju vana flygare nu! Vi landade tryggt i Vasa och vi kände tacksamhet över att ha fått uppleva detta med våra barn .

Tacksamheten till Project Liv går ej att beskriva med ord. Att någon gör något så fint som ni, går bara att drömma om. Ni är änglar på jorden.

Victoria Sundström

20160614_174051